Краса рідної природи

2022-09-15

У повсякденних буднях, в напруженому ритмі життя іноді ми не помічаємо навколо себе багатства і краси природи.

Наша природа завжди прекрасна і чудова незалежно від пори року. Вона притягує до себе, їй немає рівних у неповторності, мудрості, загадковості, гармонії.

Великий педагог В.О.Сухомлинський говорив: «Краса природи – це одне з джерел, що живить доброту, сердечність і любов». Саме під такою назвою на абонементі Публічної бібліотеки ім. Г.С.Сковороди влаштована книжкова виставка – панорама. Дивовижна краса природи завжди зачаровувала і надихала людину на творчість. Навколишній світ ставав темою творів письменників і поетів, які за допомогою слова намагаються передати всю красу нашої природи.

/Files/images/зображення_viber_2022-09-12_15-11-35-940.jpg

Один з розділів виставки має назву «Світе тихий, краю милий, моя Україна!» (Т.Шевченко). Тут розміщені твори українських поетів про природу: Тараса Шевченка, Михайла Коцюбинського, Павла Тичини, Максима Рильського, Ліни Костенко, Миколи Луківа та пісенні твори наших письменників – земляків Катерини та Анатолія Недовінчаних, Валентини Белі.

/Files/images/зображення_viber_2022-09-12_15-11-35-519.jpg

Матінка – природа подарувала нам квіти невипадково. Вони допомагають радіти життю. Незалежно від погоди букетик ніжних, легких, беззахисних квітів створить гарний настрій, без слів передасть щирі почуття. «Шепочуть квіти ніжно пелюстками» - таку назву носить другий розділ виставки.

/Files/images/зображення_viber_2022-09-12_15-13-30-158.jpg

Щоб звернути увагу на красу природи нашого краю працівники відділу обслуговування користувачів виготовили карту Лохвицької громади, на якій розміщені світлини неповторних краєвидів нашої місцевості. Література про природу та карта розміщені за розділом «Чарівні риси рідної природи».

/Files/images/зображення_viber_2022-09-12_15-11-35-723.jpg

Окрасою представленої виставки є топіарії, подаровані активною користувачкою бібліотеки Прошутя Тамара Іванівна. Тож запрошуємо ознайомитись з матеріалами виставки – панорами.

Любіть нашу рідну природу, насолоджуйтесь та цінуйте її красу!

Люби природу не як символ душі своєї

Люби природу не для себе,

Люби для неї

Максим Рильський

Кiлькiсть переглядiв: 148

Коментарi