ПІЗНАЄМО РІДНЕ МІСТО

2022-09-14

Кожна людина завжди з великою любов’ю і душевним щемом згадує місце, де народилася, де минуло її дитинство, ту маленьку батьківщину, де живуть її рідні люди. Для нас такою є Лохвиця - унікальна, особлива й не схожа на інші містечка, затишна, шляхетна і скромна у своїй історичній величі.

Кожне місто, як і людина, має свою особливу долю, свій історичний шлях, своє звитяжне минуле, про яке необхідно пам’ятати і передавати у спадок прийдешнім поколінням.

З цією метою на дитячому абонементі бібліотеки для учнів 4-А класу Лохвицької ЗОШ №2 (кл. керівник Н.П. Лазука) проведено краєзнавчу мандрівку «Лохвиця прадавня і сучасна». Діти дізналися різні версії про походження назви населеного пункту, прослухали історичний екскурс про більш ніж 700-літню історію міста: про доленосні битви, історичні події та легендарні особистості Лохвиччини. Зацікавлено розглядали фотовиставку, на якій розміщені світлини історичних будівель Лохвиці: Благовіщенської церкви, Реального училища (нині Лохвицький медичний коледж), будинку Товариства сільських господарів (Публічна бібліотека ім. Г.С.Сковороди), синагоги, Кам’яного ряду, знищеного радянською владою будинку Народного дому та інші. Насамкінець діти переглянули відеопрезентацію «Пам’ятники мого міста», підготовлену провідним бібліотекарем дитячого абонементу Л.Потрапелюк.

/Files/images/IMG_0721.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 127

Коментарi