Україна є. Україна буде!

2022-08-23

/Files/images/24.08.20205 ytpfkt;yscnm.png

22 серпня напередодні відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України до Лохвицької Публічної бібліотеки ім. Г.С. Сковороди завітала спеціаліст «Лохвицького бюро правової допомоги» Даниленко С.М. Спільно з працівниками бібліотеки відбувся круглий стіл на тему: «Україна – Незалежна держава», в ході якого обговорювалося історичне минуле нашої України та нелегкий тернистий шлях становлення Незалежності. Після обговорення Світлана Миколаївна у розмові окреслила важливі питання подальшої співпраці в онлайн форматі у найвіддаленіших куточках Лохвицької громади. Вона розповіла про роботу Лохвицького бюро правової допомоги та можливість безкоштовно отримати правову допомогу в умовах воєнного стану, наголосивши про важливість допомоги внутрішньо переміщеним особам. Після круглого столу присутні ознайомилися з переглядом літератури, який експонується в читальному залі «Незалежна та єдина наша ненька Україна». Виставка об’єднала в собі книги, в яких описана історія нашої країни, матеріали про символи національної та державної величі, а також цікаві факти з життя історичних постатей, які боролися за майбутнє нашої держави та її Незалежність.

Також до Дня Незалежності України на дитячому абонементі оформлена книжкова виставка «Україна понад усе,єдина і незалежна». Пропонуємо користувачам бібліотеки переглянути віртуальний поетичний зорепад «Люблю тебе, моя Україна!». Улюблені вірші про Україну читають активні користувачі бібліотеки Крук Ельвіра – учениця 6-го А класу, ЗОШ №2, та Сердюк Павло – учень 8-го А класу, гімназія № 1.

Незалежна Україна відзначає свій 31 день народження, боронячи свою землю від рашистських окупантів, які намагаються позбавити Україну найдорожчого - незалежності, суверенітету, та життя українців.

«Цьогоріч День Незалежності України має для всіх українців особливе значення. У нас триває війна і окупанти скаженіють від своєї безпорадності. Українці ж продовжують гідно протистояти нелюдам й вражати світ своєю незламністю та силою. Саме зараз ми переживаємо історичний момент, наша нація гартується у боротьбі. Ми назавжди запам’ятаємо те, хто нам друг, а хто ворог. Щиро вірю, що зовсім скоро ми гучно святкуватимемо нашу перемогу», — зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики.

Працівники Лохвицької Публічної бібліотеки вітають жителів та гостей громади з головними державними святами Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України. Бажаємо всім мирного неба, світлих подій, упевненості у завтрашньому дні та довгих мирних років життя у квітучій Незалежній нашій Україні, хай завжди майорить синьо - жовтий стяг на вільній українській землі.

/Files/images/зображення_viber_2022-08-22_15-00-59-454.jpg

/Files/images/зображення_viber_2022-08-22_15-00-59-652.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 81

Коментарi