Добірка книг «Детективні історії»

2022-06-17

Добрий день, дорогі читачі, сьогодні я хочу запропонувати Вам привідкрити двері в світ таємниць, загадкових розслідувань, і по крупинках разом із відомими детективами збирати докази злочинів, щоб наприкінці дізнатися, хто ж є той самий злочинець, який так хитро замасковував свої сліди?

А розгадувати буде що, повірте мені, адже герої Агати Крісті не оставляють нікого байдужими. Потрібно прочитати всього лиш одну книгу, і ви потягнетесь за іншою, і так кожного разу. Міс Марпл або Еркюль Пуаро? Цікаво те, що кожен наступний роман не схожий на попередній.

Тож запрошую ознайомитися з книгами королеви детективу Агати Крісті, які надійшли від «Українського інституту книги».

/Files/images/img_96905.jpgАгата Крісті «Чому не Еванс?»

Небезпека може вигулькнути майже будь-де. Навіть на полі для гольфу. Боббі Джонс саме грав у цю гру зі своїм знайомим, доктором Томасом. І, як це іноді буває, м’ячик стрімко вилетів за межі поля. Шукаючи його, Боббі натрапляє на тяжко пораненого чоловіка. Але врятувати бідолаху не вдається. За мить до смерті незнайомець промовляє дивну фразу: «Чому не Еванс?» У кишені загиблого Боббі знаходить світлину жінки. Хто вона, ким був померлий і де шукати таємничу людину на ім’я Еванс, що, можливо, знає відповіді на всі інші запитання? Молодик думав лише одне. Хто такий Еванс ? Хлопець вирішив поділитися цим зі своєю подругою Френкі. Разом вони вирішують дізнатися відповідь, але виявляється, що це був справжній злочин…

Поступово розплутуючи павутиння брехні, героям заважають і навіть намагаються їх вбити, але вони успішно із всім справляються, а от чи зможуть вони викрити злочинців? Це все дорогі читачі Ви зможете дізнатися дочитавши до послідньої сторінки цієї чудової книги.

/Files/images/images.jpgАгата Крісті «Наприкінці приходить смерть»

Єдиний роман авторки написаний в жанрі історичного детективу.

Тут не буде ні міс Марпл ні Пуаро, бо події відбуваються у стародавньому Єгипті…

Фіви, 2000 рік до н.е. Батько Ренісенб, жрець Ка Імхотеп, привів у свій дім нову наложницю, Нофрет. Цей момент став фатальним для родини, в якій одразу ж почали відбуватися різні неприємності. Кепський характер Нофрет та глибока темна злість стали причиною щоденних сварок між домочадцями. Та наложниця жадає більшого: вона зводить наклеп на синів Імхотепа та їхніх дружин. Розлючений батько погрожує синам розправою. Аж раптом все перевертається з ніг на голову: Нофрет знаходять мертвою. Сумнівів немає: це вбивство. Під підозрою - уся родина… Але на цьому вбивства на закінчуються, адже як зазначала Агата Крісті в інших свої творах, вбивши один раз, зупинитись уже дуже важко, особливо якщо це вбивство залишилось не розгаданим. Та чи зупиняться вбивства в родині, чи викриють вбивцю, а може він буде не один і вбивства не зв’язані між собою? Цю головоломку Вам розгадувати потрібно з героями книги, і з кожною прочитаною сторінкою клубочок таємниць буде розплутуватися.

/Files/images/cover_hlib-08-140x224.jpgАгата Крісті «Хліб геніїв»

Психологічний роман, драматична сімейна сага, герої якої – богемне покоління збіднілої аристократії.

Геніальний композитор, високоосвічений молодий чоловік, нащадок шляхетного роду – Вернон Дейр здобув освіту у Кембриджі, обізнаний з історією мистецтв і найновіших відкриттів науки свого часу, мріє створити найвеличнішу оперу, сценографія й магія музики якої приголомшить людську уяву. «Бути генієм – це не означає робити щось не так, як інші. В дев'яти із десяти випадків ломка стереотипів – не що інше, як дешевий спосіб змусити про себе заговорити». Він зачарований творчістю Всеволода Меєргольда, реформатора театру й засновника акторської системи "біомеханіки", Арнольда Шенберґа, творця експресіонізму в музиці, захоплений досягненнями Фейнберґа, Прокоф'єва, Айнштайна…

І жодні війни, фатальні жінки, амнезії чи дисоціативні фуги не можуть перемогти ту гігантську силу, яка панує над людьми і неминуче змінює світ. Бо «у світі не існує нічого такого ж пафосного, недолугого, абсурдного й абсолютно прекрасного, як Людина...

«Та хто знає, звідки беруться генії?

Хто їх творить? Що їх породжує?

Спадковість, оточення?»…шліфує й надає остаточної форми, секс пробуджує... Але є щось важливіше. Те, чим вони живляться».

«Хліб геніїв» не просто роман про покликання та суперечливу долю митця. Він одразу про все: про вміння кохати і розпізнавати у собі це почуття, про справжню дружбу і відданість, про правильність чи неправильність вибору, про мрії та насамперед про мужність. І не лише на війні. «Те, що в тебе перед очима лякає не так сильно, як те, що за спиною. Пам'ятай про це. Усе здається страшним, якщо воно позаду тебе і ти не можеш його бачити.» Ця та безліч інших думок непомітно оселяться у вашій свідомості після прочитання твору.

Книга для тих, хто любить якісну психологічну літературу, поціновувачів творчості Аґати Крісті та її маловідомих творів.

/Files/images/0a285a03fbb6bc3e7697769d44db2bc3.pngАгата Крісті «Зло під сонцем»

Цього разу все розпочалося серед представників бомонду, тобто вищого, аристократичного світу…

Дія роману розвертається в довоєнний час на південному заході Англії в готелі "Веселий Роджер", розташованому на невеликому курортному острові в затоці Лезеркомб, з'єднаному з материком лише 1,5-кілометрової дамбою, що йде під воду під час приплива. У центрі оповідання лежить розслідування таємничого вбивства театральної акторки Арлени Стюарт-Маршалл, яка відпочивала в "Веселому Роджері" разом зі своїм чоловіком і пасербицею. Назва роману пов'язана з тим, що вбивство відбувається на пляжі, а перед убивством багато постояльців готелю, включаючи Еркюля Пуаро, відчувають зло, що витає навколо. Сам Еркюль Пуаро приїжджає на острів для того, щоб відпочити, і є звичайним постояльцем, завдяки чому стає не тільки свідком, але й учасником багатьох подій, що передували вбивству.

Не обійшлося в романі без шекспірівських пристрастей: інтриги, адюльтер, змови та велика кількість дійових осіб. Ну ключовий момент звичайно вбивство, яке потрібно розплутати вивести на чисту воду злочинця та насолоджуватися відмінно проведеним розслідуванням. Чи зможе славетний детектив докопатися до правди? Дізнайтеся це на сторінках даного шедевру. Цікава та захоплююча історія, наприкінці якої читача чекає феєричний та несподіваний фінал.

/Files/images/53144_96559_b.jpg

Агата Крісті Загадка «Блакитного потяга»

Чудовий роман, з багатьма таємницями…

Заплутані виверти сюжету, несподіване місце злочину, погожий день чи то зоряна ніч, коли ніщо не натякає на неминучу катастрофу… Та Еркюль Пуаро, який, як завжди, зовсім таки випадково опиняється саме у вирі подій, незмінно випадково та елегантно!

Розкішний «Блакитний потяг» прибуває на французьку рив’єру. Аж раптом спокійне курортне місто сколихує жахлива звістка: у поїзді було скоєно вбивство. Задушеною у власному купе знайдено Рут Кеттерінґ, доньку відомого американського мільйонера. Коштовності вбитої безслідно зникли. І тут виникає запитання чи це вбивство з ціллю пограбування чи рубіни вкрали для того щоб приховати справжній мотив? Поліція губиться у здогадах: хто міг вчинити цей злочин? Чоловік жертви, Дерек, який напередодні вбивства вийшов із купе дружини? Чи, може, коханець Рут — шахрай, який називає себе графом де ля Рошем? Лише легендарному детективові Еркюлю Пуаро до снаги встановити, хто з цих двох справжній вбивця. А що, як розслідування вкаже на ще одного підозрюваного?.. Читайте і насолоджуйтесь роботою справжнього професіонала детективної справи.

Дорогі читачі, запрошуємо до Лохвицької Публічної бібліотеки ім. Г.С. Сковороди найкращі детективи всіх часів чекають на Вас!

Дякую за увагу.

Підготувала бібліограф Петрич О.О.

Кiлькiсть переглядiв: 139

Коментарi