Мудрість здорового життя

2022-04-07

“Здоров’я – це не все, але все без здоров’я – ніщо!”

Сократ

7 квітня світова спільнота відзначає Всесвітній день здоров’я — це глобальна кампанія, мета якої — привернути увагу кожної людини до будь-якої проблеми охорони здоров’я, що має глобальний вплив. Ця подія відзначається починаючи з 1948 р., відтоді була створена Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), членами якої поступово ставали різні країни світу. Сьогодні це понад 200 країн, які зробили свій вибір на користь здоров’я.

Україна була однією з перших таких країн — ще у 1948 р. відбулося підписання відповідних угод, а після отримання незалежності у 1991 р. вона поновила свій договір.

У читальному залі бібліотеки облаштований тематичний перегляд літератури : «Мудрість здорового життя»,присвячений Всесвітньому дню здоров’я. Даний перегляд демонструє матеріали,які висвітлюють сучасні актуальні проблеми психологічного, фізичного,соціального здоров’я людини та її способу життя. Правильне харчування загартування,фізичні вправи допоможуть почувати себе добре щодня.

/Files/images/зображення_viber_2022-04-07_10-32-43-113.jpg

Треба відмітити, що на думку експертів, здоров’я це не тільки відсутність різного роду захворювань, але і відсутність будь-якого дискомфорту, будь-якого відчуття незадоволеності життям. У довгостроковій перспективі здоров’я людини залежить від багатьох чинників, і ось ті з них, які залежать від нашої волі : харчування, вживання якісної води, рухова активність, загартовування, шкідливі звички, повноцінний відпочинок та сон, психічна врівноваженість.

У Всесвітній день здоров’я бажаємо всім його надійного зберігання. Всім хворим – якнайшвидшого одужання.

«Здоров’я — розкіш для людини, найбільша цінність у житті» (Н. Красоткіна)

Кiлькiсть переглядiв: 146

Коментарi