Доброту даруй без меж

2022-02-17

/Files/images/мал 1 Доброта (Сайт).jpg «

Доброта – це те, що може почути глухий і побачити сліпий!» Марк Твен

17 лютого — День спонтанного прояву доброти. Святкування цього дня в Україні поки проводиться практично непомітно, оскільки про нього мало хто знає.

У 1998 році кілька благодійних організацій, зібравшись на конференції в Токіо, вирішили створити нове свято - «День спонтанного прояву доброти» ( «Random Acts of Kindness Day») і відзначати його щорічно 17 лютого.

«Ми ставимо за мету Дня спонтанного прояву доброти вихід людини за межі себе, своєї країни, культури, раси і релігії, - йдеться в заключному документі конференції, - ми хочемо, щоб всі люди зрозуміли, що вони є громадянами світу. Що у них є спільні цілі та спільні духовні цінності. І що якщо всі люди зосередяться на розумінні і дотриманні цих цілей і цінностей, наше світове співтовариство прийде до мирного співіснування людей і держав».

В цей день організатори свята рекомендують проявляти до своїх ближніх не просто доброту, а доброту безкорисливу, не чекаючи від цього прояву похвали, а тим паче якихось матеріальних благ. Взагалі, по-іншому і бути не може. Адже доброта з користі - вже не доброта...

Не дарма великий китайський мудрець Конфуцій говорив: «Спробуйте бути хоча б трохи добрішими - і ви побачите, що будете не в змозі зробити поганий вчинок. А добро, зроблене вами, повернеться до вас же, ще більшим благом».

До Дня спонтанного прояву доброти для користувачів дитячого абонементу оформлений перегляд літератури «Врятує світ лиш доброта». Представлені книги розповідають про доброту і милосердя, добрі вчинки, добре ставлення до близьких , природи, тварин. Прості історії з книг навчають дружити, ділитися, співчувати.

/Files/images/зображення_viber_2022-02-17_10-59-47-144.jpg

Юні друзі! Робіть добрі справи і вчинки, звертайте увагу на людей, які потребують вашої допомоги і підтримки, а також не проходьте повз нужденного чи бідної людини. Не відмовляйте в допомозі нікому, будьте уважні до всіх і привітні. Лютий – це холодний місяць, і багатьом птахам ніде жити і знаходити для себе їжу. Чому б не побудувати для бідних пташок годівниці і гнізда? Так вони зможуть перечекати холодну пору і не помруть від голоду.

Для добрих справ не треба чекати слушної нагоди, їх потрібно робити кожен день.

Найвища наука життя – мудрість.

А найвища мудрість – бути добрим.

Добра багато не буває!

Тож, давайте творити ДОБРО!

Кiлькiсть переглядiв: 122

Коментарi