Книга як почуття – даруєш комусь, а тепло на душі тобі

2022-02-14


/Files/images/5c5d73913c957.jpg14 лютого – Міжнародний день книгодарування, що активно відзначається у всьому світі з 2012 року. Офіційно цей день можна назвати Днем закоханих у книжки.

Історія свята розпочалася з маленької традиції в родині американського книжкового блогера Еммі Бродмур, де на День усіх закоханих дарували одне одному та дітям книги.

За 10 років Міжнародний день дарування книг перетворився на глобальну акцію: його відзначають книголюби з США, Великобританії, Австралії, Канади, ПАР, Франції, Індії, Ірландії, Японії, Нової Зеландії, Філіппін, Туреччини, Сінгапуру, Німеччини, Нігерії, Нікарагуа, Бразилії, Єгипту, Польщі, Греції, Португалії, Мексики, Македонії, Угорщини, Ізраїлю, Китаю, Болгарії, Пуерто-Ріко та звісно з України також.

В цей день дарують книги насамперед дітям, а також тим, чиї можливості доступу до читання книг з різних причин є обмеженими. Проте, не лише діти люблять читати. На щастя, дуже багато дорослих розуміють і цінують книгу як предмет не лише матеріальної, а насамперед духовної цінності, цінують ті почуття та емоції, які дарує читачеві автор. Діти, своєю чергою, навчаються добра, дружби, взаємодопомоги, любові до ближнього, почуття співпереживання та багато того, що допомагає дитині стати людиною.

Даруйте книги з любов’ю та нехай 14 лютого, звичайний зимовий день, перетвориться для вас на добру традицію – дарувати книжки, бо книжки - то любов!

В переддень Міжнародного дня дарування книг Публічна бібліотека ім.. Г. С. Сковороди Лохвицької міської ТГ отримала подарунок – посилку з книгами від Національного музею Голодомору в кількості - 36 книг, 11 - журналів, 5 – дисків.

/Files/images/IMG_20220214_105936.jpg

Висловлюємо величезну подяку за подаровані історичні видання та запрошуємо користувачів бібліотеки ознайомитися з новинками.

Також користуючись нагодою, дякуємо всім користувачам нашої бібліотеки, що постійно дарують книги, ділячись з іншими жителями громади теплом своїх сердець, любов’ю і добром! Ми теж дуже вас любимо і чекаємо! Зі святом!

Кiлькiсть переглядiв: 177

Коментарi