Всесвітній день читання вголос

2022-02-01

/Files/images/День читання вголос мал 1(Сайт).JPG

Починаючи з 2010 року у різних країнах світу відзначається Всесвітній день читання вголос (World Read Aloud Day). Це свято започаткував міжнародний освітній проект “LitWorld”. Дану ініціативу вже підхопили мешканці 173 країн.

У 2022 році Всесвітній день читання вголос відзначається 2 лютого. Свято спрямоване, щоб спонукати молоде покоління до читання книжки вголос разом із другом або друзями, обговорювати зміст твору, ділитися враженнями та думками стосовно прочитаного. Воно має надихати дітей і дорослих просто більше читати і спілкуватися між собою. До того ж , читання вголос – це відкритий діалог дитини зі світом. Голосне читання стимулює розвиток мозку та формує словниковий запас дитини, розвиває увагу й уяву, покращує візуальне та слухове сприйняття . Читання казки на ніч дасть дитині змогу стати значно розумнішою, добрішою та кмітливішою. Читаючи більше книжок, діти отримують шанс відкрити для себе нові ідеї та цілі світи, про існування яких вони навіть не здогадувалися. Долучайтеся до святкування Всесвітнього дня читання вголос та відкривайте для себе захопливі книги.

/Files/images/День читання вголос мал 2(Сайт).jpg

Пропонуємо користувачам дитячого абонементу переглянути віртуальне книжкове дефіле «Серія книг про дівчинку Лолу», ознайомитися з викладкою літератури «Читання – це рух вперед!» та долучитися до флешмобу «Читаємо вголос!»

Кiлькiсть переглядiв: 104

Коментарi