Славетна мить, що об’єднала Україну!

2022-01-21

/Files/images/z-dnem-sobornosti-ukraini.jpg

На уламках чужих імперій

Об'єднали серця і руки.

І затвердили на папері

Акта про непорушну злуку.

Майорять жовто-сині стяги,

Золотяться хрести Софії.

Накривають слова присяги

По зимовому білий Київ…

22 січня наша країна відзначає величне національне свято - День Соборності України.

У цей день в 1919 році, на Софійській площі в Києві, директорія Української народної республіки урочисто проголосила Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну Українську державу. Це свято має історичне та політичне значення для суверенітету нашої держави.

З нагоди цієї дати в читальному залі Публічної бібліотеки Лохвицької міської ТГ організовано книжкову виставку «Соборність духу, розуму і серця». Основу виставки складає література, що висвітлює найважливіші події в історії України – передумови і причини об’єднавчого процесу, тернистий шлях України до соборності, ідеї побудови української, самостійної, соборної Держави, виставка знайомить з матеріалами, які розповідають про славетних синів українського народу, які боролися за об’єднання всіх демократичних сил українства словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну українську державу.

Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У ньому ми чуємо слово «собор». Собор душі є у кожного із нас. Берегти його означає слідкувати за своїми думками, діями, вчинками. Одним із головних завдань собору душі є знати і пам’ятати свою історію.

Тож запрошуємо всіх, кому не байдужа історія нашої Батьківщини, ознайомитися з представленою книжковою виставкою!

/Files/images/зображення_viber_2022-01-21_15-43-47-818.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 150

Коментарi