Наодинці з собою

2022-01-14

Важко уявити сучасну українську прозу без Євгена Гуцала. Його творчий доробок – один з найбагатших кількісно і найрізноманітніший жанрово. Понад 200 оповідань, майже два десятки повістей, два романи, дві поетичні збірки, п’ять книжок для дітей, численні есе, нариси, рецензії в періодиці…Все це вагомо свідчить про енергію творчості та продуктивності письменника, який здобув добру літературну репутацію. Головною рисою Є.Гуцала була абсолютна природність, невміння грати непритаманну йому роль.

У його творах – правда про людей, що оточували його в дитинстві, що залишаються людьми навіть в найтяжчих життєвих обставинах. Він шукав і знаходив спосіб, як розповісти правду про те, як ми навчилися жити й виживати в умовах брехні, які деформували нашу свідомість. І можливо, тому з часом в його оповіданнях з’являються герої, котрих важко назвати ідеальними, і гумор його стає все дошкульнішим і зіркішим. І навіть любов, яка має нести очищення й просвітлення, часто обертається трагедією а то й фарсом.

І до останніх днів він продовжував писати цикл гострих полемічних статей, присвячених українсько – російським стосункам.

До 85 – ї річниці від дня народження письменника на абонементі бібліотеки влаштовано перегляд літератури «Наодинці з собою», який допоможе ближче пізнати творчість та особистість письменника.

/Files/images/зображення_viber_2022-01-14_09-23-36-941.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 139

Коментарi