ТІЛЬКИ НЕ МОВЧИ!

2021-12-02

Найвищою цінністю для будь-якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека. Щорічна акція «16 днів проти насильства» (25 листопада – 10 грудня) ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Публічна бібліотека ім. Г.С. Сковороди Лохвицької міської територіальної громади активно приєдналася до участі у Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства».

В читальному залі працівниками Відділення соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради, а саме завідуючою відділенням соціальної роботи Богодіст О. та провідним фахівцем Свинар Т., було організовано тематичну виставку матеріалів, на якій користувачі можуть дізнатися 10 правил для своєї безпеки; про всі види насилля в сім’ї та їх прояви; гендерну нерівність; безпечну роботу за кордоном та ще багато корисної інформації для себе.

/Files/images/зображення_viber_2021-12-02_13-11-08-893.jpg

/Files/images/зображення_viber_2021-12-02_13-11-08-303.jpg

/Files/images/зображення_viber_2021-12-02_13-11-09-973.jpg

Що робити, якщо Ви опинилися в важкій життєвій ситуації, та насилля застосовується в сім’ї?

Складіть заздалегідь план своїх дій - що робити, куди піти в разі небезпеки. Якщо необхідно піти з дому – підготуйтесь: зберіть найнеобхідніші речі, ліки, одяг, ключі, особисті речі та документи. Визначте декілька місць, де Ви могли б сховатись, якщо підете з дому. Пам’ятайте адреси, номери телефонів людей, організацій, які зможуть вам допомогти.

Пам’ятайте: насилля ніколи не обмежується однією дією.

Якщо Вам уже завдали тілесних ушкоджень. Обов’язково розкажіть про це працівникові поліції та зверніться до медичної установи. Медичні висновки про отримані тілесні ушкодження можуть бути ваговим доказом того, що сталося.

Куди ж звертатися по допомогу у випадку проявів насильства?

- До дільничного інспектора поліції, т.-102

- До центру надання соціальних послуг, т.3-45-09

- До служби у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради, т.3-21-14,

Або за адресою вул. Перемоги, 16, відділення соціальної роботи, де обов’язково Вас вислухають, підтримають і допоможуть!

Давайте будемо пам'ятати щодня, що доброта, толерантність, повага один до одного – найважливіші умови миру і злагоди у сім'ї, колективі та суспільстві.

І в житті, як на полі мінному,

Я просила у цьому сторіччі

Хоч би той магазинний мінімум:

«Люди, будьте взаємно ввічливі».

І якби на те моя воля,

Написала б я скрізь курсивами:

«Так багато на світі горя,

Люди, будьте взаємно красивими!»

Ліна Костенко

Кiлькiсть переглядiв: 139

Коментарi