Міжнародний день прав людини

2020-12-10

З нагоди Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги, приуроченого до Дня прав людини в читальному залі Лохвицької районної бібліотеки відбулася презентація діяльності роботи Лохвицького бюро правової допомоги, працівники Туник М.І. та Даниленко С.М. розповіли про те, де і як можуть захистити свої права жителі Лохвицького району.

Саме в цей день 10 грудня 1948 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини - епохальний документ, у якому були проголошені невід'ємні права, притаманні кожній людині незалежно від її раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних чи інших переконань, національного або соціального походження, майнового або іншого становища. Декларацію переводять частіше, ніж будь-який інший документ в світі: її текст існує більш ніж на 500 мовах.

Загальна декларація прав людини надихає всіх нас. Кожен з нас щодня стикається з питаннями прав людини. Ці універсальні цінності закладені в основу єдиного людства. Рівність, справедливість і свобода – це ціна запобігання насильству та підтримання миру. Нехтування цінностями людства – де б і коли б воно не мало місце – наражає на небезпеку всіх нас. Нам належить захищати свої власні права і права інших людей.

Працівниками читального залу було оформлено книжкову виставку «Право для тебе», на якій представлені видання з прав людини, розміщено інформацію щодо захисту основних прав та свобод людини і громадянина, торгівлі людьми, боротьба з жорстоким поводженням і безкарністю, правові основи боротьби з етнічною та расовою дискримінацією тощо.

Нехай наші права і свободи починаються з нашого дотримання їх по відношенню до наших ближніх! Слідуючи принципам поваги та активної громадянської позиції ми будуємо майбутнє не тільки для нас самих, але і для наших нащадків.

/Files/images/IMG_20201210_140330.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 179

Коментарi