«Скорботна свічка, пам’яті святої»

2019-11-15

Кажуть, що минуле не належить нікому, зокрема. воно — надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи!

23 листопада в нашій державі відзначається День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій. Народ України схиляє голову, перед трагічною сторінкою свого життя. Прах семи з половиною мільйонів стукає в наші серця; їх ніхто не судив, отже, ніхто не реабілітує. Ніхто, крім нас з вами, їхніх співвітчизників і довговічних боржників.

Вшановуючи пам’ять жертв Голодомору 1932 — 1933 років кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця. Одна з найстрашніших таких сторінок — Голодомор, який призвів до небачених безневинних жертв.Смерть однієї людини – це трагедія, а смерть тисяч або мільйонів – це вже жахлива статистика.

14 листопада, вшановуючи пам’ять безневинних жертв Голодомору, для учасників клубу соціальної активності територіального центру управління праці та соціального захисту населення було проведено вечір пам’ять «Скорботна свічка, пам’яті святої»

Слухачі, затамувавши подих, слухали розповіді бібліотечних працівників відділу обслуговування Л.Пономаренко та О.Сухоплєчевої про події тих часів, а також переглядали відео про голодомор та спогади свідків тих часів. По закінченню заходу переглянули книги про голодомор, які були представлені на книжковій виставці «Схилилось зажурене жито, тамуючи біль в колосках»

Життя іде, а пам'ять не згасає,

У кожного в душі по-своєму болить.

Хай пам’яті свіча завжди палає,

За тих, кого уже не воскресить.

/Files/images/IMG_9454.JPG

/Files/images/IMG_9456.JPG

/Files/images/IMG_9462.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 224

Коментарi