Всеукраїнський день бібліотек

2013-10-03

„Ріднити людей з книгою, відкривати їм красу і силу слова – що може бути достойнішим”

О. Гончар

Моя професія, моє покликання !

Вже п’ятнадцять років поспіль 30 вересня разом із численною читацькою аудиторією Всеукраїнський день бібліотек відзначають українські бібліотекарі та книгознавці.

Бібліотечна професія існуватиме завжди, бо люди завжди будуть відчувати потребу у знаннях та інформації. І це вселяє надію і оптимізм. Наша професія наскільки цікава, що той хто вже увійшов у цю сферу і відпрацював певний час, як правило їі не покидає.

/Files/images/IMG_1613.JPGУ день професійного свята у стінах центральної районної бібліотеки відбулися урочисті заходи. З привітальним словом звернулася до всіх директор Лохвицької районної централізованої бібліотечної системи Л.Д.Пономаренко та гості святкового зібрання. За багаторічну сумлінну працю, популяризацію книги та просвітницьку діяльність ряд працівників були нагороджені грамотами Лохвицької районної державної адміністрації (Распутько Є.М.), районної ради (Козлова Г.І.), відділу культури і туризму (Ужвій В.М.) та грамотами Лохвицької ЦБС (Колядич Г.С., Щербина З.І.).

За участю сільських бібліотекарів Буравльової В.І., Федоряки В.І., Панченко Л.О., Хоменко С.Г., які в цьому році закінчили Гадяцьке училище культури ім. І.П.Котляревського та Сумське вище училище мистецтв і культури ім. Д.С.Бортнянського відбувся бібліотечний захід: бібліо – фольк – паті (бібліотечна народна гра, розвага). Дипломовані спеціалісти презентували свою професію, підготували домашні конкурсні завдання: «Зачароване серце красою» (поетичне, прозове представлення пори року), «Золота осінь» (книжково – квіткові та овочеві композиції), «Господиня добра я». Виступи конкурсанток були цікаві і неповторні.

У програмі святкового заходу звучали поетичні та пісенні вітання у виконанні Сухоплечевої О.Г., Шестун Л.В., Щербини З.І., Лихно Т.В., Білан Т.І., Котенко Н.М.

День бібліотек — це привід для привітання зі святом і користувачів бібліотеки, відданих її друзів, меценатів і спонсорів, дарителів книг, усіх, хто підтримує її добрим словом. Це Фоміна І.М., Мірошниченко О.П.,Коваленко О.М., Поляруш А.С., Базелюк М.В., Потетій Г.Ф., Урецька Н.Г. Супоницька В.С. Тож щиро дякуємо вам, шановні, за ваші добрі справи. Цього дня до бібліотеки зі щирими вітаннями і подарунками завітав її відданий друг і спонсор О. І. Панченко.

На завершення заходу всіх присутніх привітала Гіпатія Олександрійська – жінка – філософ, математик, астроном (у виконанні Юхно Н.В.). Популярність і авторитет Гіпатії були настільки великі, що з усіх кінців Римської імперії, із далеких країн Малої Азії люди приїздили до Олександрії, щоб зустрітись з нею, послухати її роздуми про філософію, астрономію, математику, попрацювати під її керівництвом в Олександрійській бібліотеці.

Коли фанатичні християни розгромили і спалили бібліотеку, Гіпатія, користуючись випадково уцілівшими, врятованими від вогню екземплярами рукописів Діофанта, Аполлонія та інших великих мислителів по сторінці відновлювала разом із своїми помічниками безцінні творіння людського розуму.

Так могла діяти тільки та людина, яка вірила в перемогу добра над злом, переконана в необхідності зберегти для майбутніх поколінь безцінні твори великих мислителів.

Гіпатію спалили вороги…

Але справа її життя, її вірне служіння книзі продовжуються в нас, в нашій професії.

Кiлькiсть переглядiв: 372

Коментарi