День безпечного Інтернету

2013-02-06

Щорічно в другий вівторок лютого в світі відзначається Міжнародний день безпечного Інтернету.

День започатковано з 2004 р. організацією Insafe (Європейською мережею безпечного Інтернету).

У 2008 р. у цей день понад 120 організацій у 56 країнах взяли участь у відзначенні Дня безпечного Інтернету, проводячи місцеві, національні та міжнародні заходи безпеки користувачів мережі.

Основним завданням Дня безпечного Інтернету є встановлення діалогу між користувачами Інтернет-послуг, державними структурами та громадськими організаціями з представниками бізнес-структур, що займаються постачанням цих послуг та створюють новітні технології з метою підвищення рівня обізнаності щодо безпечного та відповідального користування Інтернетом, особливо серед дітей та молоді.

За результатами опитування компанії Майкрософт, лише кожен десятий українець знає про більшість інтернет-загроз і розуміє, як себе від них захистити. Тож у 90 відсотків українських інтернет-користувачів легко виманити пароль від пошти або навіть пін-код кредитної картки, говорять експерти. При цьому на особливу небезпеку наражаються діти і підлітки.

В Інтернет- центрі Лохвицької ЦРБ до Міжнародного дня безпечного Інтернету було проведено інтерактивну годину "Онляндія - безпечна веб-країна" для учнів 2 - Б класу Лохвицької ЗОШ №2. Захоплююча подорож країною Онляндією завершилася заняттям- грою "Безмежний ліс"/Files/images/IMG_0578.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 259

Коментарi