Всеукраїнський день бібліотек

2012-10-03

Вже вересень відходить від причалу,

На крилах літо понесли лелеки.

А в нас сьогодні професійне свято

У нас - працівників бібліотек.

Це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства. Сама назва - Всеукраїнський свідчить, що це свято не тільки професійне, а загальнонародне, адже кожна людина хоча б раз у житті була у бібліотеці, а для багатьох вона стала рідною домівкою, бо без книги нема знань, поступу вперед.

Сьогодні книгозбірні – це інформаційні, культурні, освітні заклади, які роблять вагомий внесок у розвиток українського державотворення, сприяють розбудові громадянського суспільства. Бібліотеки опановують нові технології, отримали можливість доступу через Інтернет до тих багатств, які називаються "світові інформаційні ресурси",

Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості народу є бібліотекарі – вірні збирачі духовних скарбів, провідники у світ нового і непізнаного.

Невеликою частиною бібліотек України є книгозбірні нашого району, в яких працюють самовіддані люди. Всі вони вважають свою професію не просто роботою, а своєю місією на землі, покликанням своєї душі. Це люди, які допомагають творити свято, цим дихають і живуть.

Саме бібліотекарям було присвячене свято, що відбулося 28 вересня в приміщенні читального залу Лохвицької районної бібліотеки. Гостинні ведучі (Лихно Т. та Бубир О.) зустрічали гостей свята в прикрашеному читальному залі ЦРБ теплими словами та щирими побажаннями, а представники органів влади району нагородили грамотами за успішну роботу колектив Червонозаводської МБФ №1, Распутько Є., Цюцюра В., Лихно Т., Коваленко О., Буравльову В., Карась В., Мустіпан А.

Справжій читач та друг бібліотек Панченко О. І. подарував бібліотекам району нові книги, а бібліотекарям - солодкі подарунки.

Кiлькiсть переглядiв: 292

Коментарi