Тиждень права в Лохвицькій ЦРБ

2015-12-17

Щороку в нашій країні проходить Всеукраїнський тиждень права, під час якого відбуваються заходи, що спрямовані на підвищення рівня правової культури населення. Це передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26.08.15р. №871-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права».

Традиційно податківці міста у цей тиждень організовують тренінги для платників податків, де ознайомлюють останніх з новаціями законодавства та на практичних заняттях навчають правилам звітування.

Нагадаємо, що Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована у 2008 році з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

3 грудня в Інтернет – центрі Лохвицької ЦРБ для членів клубу «Г@рмонія» був проведений правовий тренінг «Закон і право для всіх єдині», на якому учасники навчилися шукати відповіді на свої запитання по захисту прав людини за допомогою Інтернет – ресурсів, відвідали сайти Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Пенсійного фонду та інші.

10 грудня у ЛСШ № 2 для учнів 9 гласу , та 11 грудня для учнів ПТУ 27 бібліограф Петрич Олена Олександрівна проводила інформаційну годину « Правова відповідальність неповнолітніх», в якій розповідала учням про їхні права, обов’язки та їхню відповідальність в кримінальному,адміністративному та в цивільному праві. Адже саме молодь- це та сила, яка в змозі здійснити перетворення на краще і забезпечити більш справедливе майбутнє держави . Найважливіші для людини та суспільства відносини, упорядковані нормами права, тобто нормами , записаними в законах, і кожна людина перебуває під їхнім впливом. Людина від народження наділена правами, а з часом , у процесі життя , після досягнення встановленого законом віку, набуває здатності мати обов’язки і нести відповідальність за свої дії./Files/images/тиждень права.JPG

/Files/images/тиждень права1.JPG

Нині Україна просувається по шляху побудови правової держави . У цей період важливим є формування у народу України нового правового мислення, набуття знань про життєво необхідні закони й уміння використовувати їх у повсякденному житті.

В районній дитячій бібліотеці 10 грудня відбулося засідання клубу «Правознайко». З цікавою правознавчою бесідою «Дитино, знай свої права і виконуй свої обов’язки» перед учнями 5 – Б класу Лохвицької ЗОШ №2 виступила працівник районного управління юстиції Кириченко В. С./Files/images/P1010084.JPG

/Files/images/P1010081.JPGДіти взяли участь у правовій грі «Знання і повага прав дитини – шлях до взаєморозуміння». Учні зрозуміли, що реалізовуючи свої права, записані в Конвенції ООН про права дитини, вони не повинні порушувати прав громадян, які проживають поряд з ними.

/Files/images/P1010080.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 283

Коментарi